TST.fi
Tietosuojamalli.fi: Verkkopalvelu, jolla järjestäydyt tietosuojatyön pariin  
Tietosuojamalli.fi: Tutustu tarkemmin 
Pääartikkeli

Tietosuojavastaavan tehtävät

1.   Tietosuojavastaavalla on oltava ainakin seuraavat tehtävät:

  • a) antaa rekisterinpitäjälle tai henkilötietojen käsittelijälle sekä henkilötietoja käsitteleville työntekijöille tietoja ja neuvoja, jotka koskevat niiden tämän asetuksen ja muiden unionin tai jäsenvaltioiden tietosuojasäännösten mukaisia velvollisuuksia;
  • b) seurata, että noudatetaan tätä asetusta, muita unionin tai jäsenvaltion tietosuojalainsäännöksiä ja rekisterinpitäjän tai henkilötietojen käsittelijän toimintamenettelyjä, jotka liittyvät henkilötietojen suojaan, mukaan lukien vastuunjako, tiedon lisääminen ja käsittelyyn osallistuvan henkilöstön koulutus ja tähän liittyvät tarkastukset;
  • c) antaa pyydettäessä neuvoja tietosuojaa koskevasta vaikutustenarvioinnista ja valvoa sen toteutusta 35 artiklan mukaisesti;
  • d) tehdä yhteistyötä valvontaviranomaisen kanssa;
  • e) toimia valvontaviranomaisen yhteyspisteenä käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä, mukaan lukien 36 artiklan mukainen ennakkokuuleminen ja tarvittaessa kuuleminen muista mahdollisista kysymyksistä.

2.   Tietosuojavastaavan on tehtäviään suorittaessaan otettava asianmukaisesti huomioon käsittelytoimiin liittyvä riski ottaen samalla huomioon käsittelyn luonne, laajuus, asiayhteys ja tarkoitukset.

GDPR - EU:n uusi tietosuoja-asetus

GDPR säätää EU:n kansalaisten oikeuksista tietosuojaan sekä omien henkilötietojen luottamukselliseen käsittelyyn. Se myös yhteinäistää hajanaiset tietosuojakäytännöt eri EU-maissa. Asetus astuu voimaan toukokuussa 2018 kahden vuoden siirtymäajan jälkeen. Asetus luo merkittäviä uusia velvollisuuksia EU-kansalaisten henkilötietoja käsitteleville organisaatioille.

Kommentoi tai kysy muilta!

Katso koko GDPR-asetus >

Katso kaikki blogikirjoitukset >